Reisinformatie – Op weg naar Koh Tao!

Een advies is te proberen om niet met de laatste boot vanuit Koh Samui op Koh Tao aan te komen.  Deze komt, zeker in het hoogseizoen, soms pas om 19:30 aan. Wij, en de recepties van de meeste resorts zijn dan al gesloten. Iets wat de registratie een stuk lastiger maakt.

Een tip is wat extra zout te eten tijdens de reis, om uitdroging te voorkomen Dit kan erg vervelend zijn tijdens duiken / vakantie. Het is echter makkelik op te lossen, een zakje chips doet wonderen .

Thailand staat bekend voor de gemakkelijke en veilige manier van reizen.  De Thais zijn heel vriendelijk en behulpzaam, en helpen graag zolang je maar beleefd blijft.  Denk een beetje aan hun normen en waarden, zoals niet luid spreken; geen ontbloot bovenlijf en hou je voeten op de grond als je in Thais transport zit. Het zijn maar kleine dingen waarvoor je veel terug kunt krijgen.

Hieronder hebben we al een aantal reismogelijkheden voor je uitgestippeld:

Met het vliegtuig

Bangkok naar Koh Samui:
Bangkok Airways heeft 10 vluchten/dag. www.bangkokair.com
Kijk bij de sectie boottransfers om te zien hoe je dan bij de eilanden komt.
www.bangkokair.com

Bangkok naar de havenplaatsen Chumpon of Surat Thani:
Nokair.com en www.airasia.com vliegen dagelijks vanaf Don Muang international airport naar deze steden. Vanaf daar kanje je naar Koh Tao doorreizen met www.Lomprayah.com

Per trein

Bangkok naar Chumphon:
Nachttreinen vertrekken dagelijks vanuit Bangkok vanaf 19:30 tot 22:50 en komen aan in Chumpon rond 3:30 of 6:00.

2nd class air conditioned of fan-cooled sleepers en air-conditioned en fan-cooled normale rijtuigen zijn beschikbaar. De conductor wekt je 5 min. voor aankomst op Chumpon Station en een constante bewaking zorgt voor je veiligheid en persoonlijke spullen. Als je via www.Lomprayah.com ook je boot ticket al boekt, halen ze je bij aankomst op om je naar de pier te brengen.

Vaak zijn deze comfortabele treinen volledig volgeboekt, dus zorg ervoor dat je een reservering hebt!
Bangkok Railway station (Hua Lampong) (66) 02 220 4334

Voor meer informatie over het reizen met de trein in Thailand:
www.seat61.com/thailand

Per luxe bussen

Bangkok – Chumphon: vanaf het zuidelijk busstation (Sai Thai).
Air-conditioned en non-air-conditioned bussen vertrekken dagelijks vanuit deze ‘Southern Bus Terminal’ naar Chumphon vanaf 09:30 tot 22:00. De reis duurt normaliter ongeveer 7 uren. Prijs: 350 baht/p.p.

Bangkok – Chumphon vanaf Khao San Road:
Luxe air-con bussen vertrekken dagelijks om 06:00  en 20:00-21.00 . Waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om deze kant op te komen.

Voor boekingen:
www.Lomprayah.com

Boot transfers naar Koh Tao

Vanaf Koh Samui:
1. Seatran discovery. Dagelijkse, high speed ferries service naar Koh Tao, vertrekt om 08:00, 12.00 en om 16:30. Maar 10 minuten vanaf het vliegveld! Ideaal als aansluiting op je vlucht vanaf Bangkok www.SeatranDiscovery.com

2. Lompraya high speed Catamaran dagelijkse bootservice die vertrekt vanaf Wat Pra Lan pier om 08:00 en 12.30.On-line booking:  www.Lomprayah.com. Niet handig als je met het vliegtuig komt.

Vanaf Surat Thani:
www.lomparay.com vertrekt om 09:00 vanuit Surat Thani stad om je naar Don Sak te brengen met een mini bus. Vanaf daar met de high speed catamaran naar Koh Tao. Er is ook een nachtboot die vertrekt vanaf de Ban Don Pier rond 23:00 voor 350 baht/per per persoon.

Vanaf Chumphon:
www.lomprayah.com gaat dagelijks om 7:00 en 12:00. Reistijd 1:30 uur, prijs 600 Thai baht/p.p.

Vakantie tip in Thailand

Naast het duiken zijn er zoveel meer leuke dingen te ondernemen in Thailand. We hebben een nauwe samenwerking met een Nederlands tourbureau in Bangkok: www.BKKTours.com Zij zijn gespecialiseerd in het organiseren van authentieke dagtochten in Bangkok en omgeving. Onder deskundige begeleiding van lokaal erkende gidsen bezoekt u de plekken waar de meeste toeristen niet zullen komen: originele tours met een persoonlijk tintje.  Het leveren van maatwerk, persoonlijk service, kwaliteit en veiligheid staat bij Michiel en Air voorop. Deze aspecten sluiten naadloos aan op de bedrijfsfilosofie van Impian Divers.

De services van BKK Tours zijn o.a:

Ontvangst op de luchthaven van Bangkok
Privé vervoer naar uw hotel in Bangkok (of omgeving)
Boeking van hotels in Bangkok en Thailand
Dagtochten in Bangkok en omgeving
Als u interesse hebt voor deze services dan kunt u  BKK Tours rechtstreeks bereiken via hun website http://bkktours.com/nl/ en via email op info@bkktours.com. Alle correspondentie kan natuurlijk in het Nederlands.